Новоолександрівська ЗШ І-ІІІ ступенів
Вовчанської районної ради
Харківської області
НАКАЗ
сел..Новоолександрівка
06.01.2017 № 13 Про організацію гарячого харчування
учнів у 2016/2017 н.р.
На виконання статті 25 Закону України «Про освіту», пункту 3 статті 21 Закону України «Про загальну середню освіту», статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах та постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 353 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. № 1591», на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2002р. № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» із внесеними змінами (постанова Кабінету Міністрів України від 04.06.2003 № 850 «Про внесення змін до п.1 постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 № 856») діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування та діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до статті 19 Закону України «Про державну допомогу малозабезпеченим сім'ям», спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 № 242/329 «Про порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», наказу відділу освіти Вовчанської районної державної адміністрації від 31.08.2016 № 244 «Про організацію гарячого харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах Вовчанського району у 2016/2017 навчальному році», з метою забезпечення повноцінного раціонального харчування, запобігання харчових отруєнь та виконання санітарно-гігієнічних правил і норм
НАКАЗУЮ:
- Організувати повноцінне, безпечне і якісне харчування учнів 1 – 11 класів.
з 11.01.2017
- Затвердити документацію, необхідну для правильної та безперебійної роботи шкільної їдальні (список додається).
- Призначити відповідальним за організацію харчування учнів у школі заступника директора з навчально-виховної роботи Колеснікову Л.О.
- Відповідальному за організацію харчування Колесніковій Л.М.:
- Здійснювати контроль за дотриманням учнями правил особистої гігієни та вживання гарячих страв учнями, санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, дотримання режиму і графіку харчування дітей (харчування дітей здійснювати на великій перерві з 930 до 950), чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні.
Постійно
-
- Проводити роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків для пропаганди гігієнічних основ харчування, залучаючи до цієї роботи класних керівників.
Упродовж навчального року
-
- Інформувати батьків про організацію харчування дітей у школі, проводити обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування.
Упродовж навчального року
-
- Надавати інформацію до відділу освіти щодо організації харчування у школі за визначеною формою.
До 5 числа кожного місяця
- Кухарю Крикун Наталі Олександрівні:
- Виконувати правильність закладки продуктів.
Постійно
-
- Суворо дотримуватись рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.
Постійно
-
- Забезпечити харчування учнів школи відповідно до фізіологічно обґрунтованого режиму дня.
Постійно
-
- Виконувати санітарно-гігієнічні вимоги на харчоблоці.
Постійно
-
- Відповідно до десятиденного меню надсилати заявку до постачальників на продукти харчування та продовольчу сировину.
Щомісяця
-
- При замовленні продуктів харчування дотримуватись розподілу продуктового набору за основними групами та видами продуктів відповідно до вимог чинного законодавства.
- Призначити відповідальним за приймання, зберігання та видачу продуктів харчування відповідно до вимог законодавства, ведення журналу бракеражу готової продукції вчителя початкової школи Колеснікову Л.О.
Постійно
- Колесніковій Л.О. та Крикун Н.О.:
- Контролювати умови доставки продуктів харчування та продовольчої сировини до навчального закладу.
- Здійснювати облік продуктів та продуктової сировини у книзі складського обліку, суворо дотримуватись умов зберігання та термінів реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.
- Надавати табель відвідування учнів, меню-розклад на видачу продуктів харчування та інформацію щодо забезпечення продуктами харчування до централізованої бухгалтерії відділу освіти та бухгалтерії комбінату шкільного харчування.
До 5 числа кожного місяця
-
- Надавати інформацію про аналіз виконання норм харчування до районної санітарно-епідеміологічної станції.
Щомісячно
- Відповідальним за взяття і зберігання контрольних проб призначити фельдшера Новоолександрівського ФАПу Рєзнік Аллу Іванівну (за згодою )
- Дозвіл на видачу готової продукції дає фельдшер Рєзнік А.І.
- Відповідальними за дисципліну учнів у їдальні призначити класоводів Гринько О.В., Симоненко О.С., Голубенко О.А., Колеснікову Л.О..
- Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою
Директор школи: Т.М.Кузуб
З наказом ознайомлено :
Крикун Н.О.
|
|
Колеснікова Л.О.
|
|
Гринько О.В.
|
|
Симоненко О.С.
|
|
Голубенко О.А.
|
|
|
|
Кузуб, 5 – 23 – 18
Додаток
до наказу від 06.01.2017 № 13
Документація їдальні
№ з/п
|
Назва документа
|
Відповідальний
|
1
|
Інструкція з техніки безпеки під час роботи на харчоблоці
|
Кузуб Т.М.
|
2
|
Графік проведення медичного огляду кухаря
|
Кузуб Т.М.
|
3
|
Примірне двотижневе меню
|
Кузуб Т.М.
|
4
|
Картотека страв
|
Крикун Н.О.
|
5
|
Журнал обліку виконання норм харчування
|
Крикун Н.О.
|
6
|
Журнал бракеражу готової продукції
|
Колеснікова Л.О
|
7
|
Журнал бракеражу сирої продукції
|
Крикун Н.О.
|
8
|
Меню-розклад на видачу продуктів харчування
|
Крикун Н.О.
|
9
|
Щоденне меню
|
Колеснікова Л.О
|
10
|
Графік роботи їдальні
|
Кузуб Т.М.
|
11
|
Графік харчування учнів
|
Кузуб Т.М.
|
12
|
Супровідні документи продуктів харчування та продовольчої сировини, що надходять до навчального закладу
|
Крикун Н.О.
|
13
|
Журнал обліку харчування учнів
|
Черговий вчитель початкових класів
|
|